Ontdek de tijdloze schoonheid van Jura kalksteen, een populaire natuursteen die lang geleden is ontstaan toen grote delen van Zuid-Duitsland nog uit een tropische ondiepe zee bestonden. Uit de afzettingen van deze zee werd de Jura-steen gevormd, die bekend staat om zijn opmerkelijke fossielen en zachte eiglans. Elk stuk vertelt een verhaal van miljoenen jaren.

De bovenste laag in de steengroeve levert Jura Gelb op, een beige variant met een warme, honingkleurige tint en delicate fossielen. Jura Grau, daarentegen, wordt dieper gewonnen en heeft een koelere grijze tint met subtiele tekeningen. Beide varianten zijn zeer dicht en hard, wat zorgt voor duurzaamheid en slijtvastheid.

Breng een stukje geologische geschiedenis in huis met Jura Gelb of Jura Grau. Deze kalkstenen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, van gepolijst tot geborsteld, waardoor ze geschikt zijn voor zowel traditionele als moderne interieurs. Dit materiaal is te verwerken tot haardomlijstingen, vensterbanken, keukenbladen en nog veel meer.