WAT TE DOEN MET DE AS VAN EEN OVERLEDENE?

Een vraag waar veel nabestaanden mee worstelen. Vaak wordt er voor gekozen om de as te verstrooien. Veel nabestaanden realiseren zich echter pas nadat de as is uitgestrooid dat ze geen plek hebben om naar toe terug te keren.

BLOG URNEN
BEKIJK ONZE BROCHURE

Urnen, kinderurnen, dierenurnen of assieraden

Naast grafstenen hebben wij in onze showroom ook een ruime keuze aan urnen, kinderurnen, dierenurnen of assieraden. De urnen zijn leverbaar in verschillende modellen en kleuren. Daarnaast is het mogelijk een inscriptie op de urn aan te laten brengen.

Wat te doen met de as van een overledene?

Een vraag waar veel nabestaanden mee worstelen. Vaak wordt er voor gekozen om de as te verstrooien. Veel nabestaanden realiseren zich echter pas nadat de as is uitgestrooid  dat ze geen plek hebben om naar toe terug te keren. Een urn biedt dan de oplossing.

Nieuw! De waterurn!

De waterurn is een bronzen bol die het regenwater doorlaat. In de waterurn is plaats voor as van 2 overledenen. Het regenwater komt in contact met de as. Door een speciaal systeem wordt de as heel geleidelijk met het water afgevoerd en opgenomen door het grondwater. Het duurt gemiddeld 10 jaar voordat de as volledig is afgegeven aan de aarde.

Bus Natuursteen B.V. | Waterurn

De waterurn, een mooi monument in uw eigen tuin

Het gepatenteerde systeem van de waterurn maakt het mogelijk om het proces van de as afgifte tijdelijk te onderbreken. Hierdoor is het mogelijk om de as van een 2e overledene bij te plaatsen. Tevens kan het proces tijdelijk onderbroken worden bijvoorbeeld ten behoefte van een verhuizing. U bepaalt zelf wanneer de as afgegeven wordt aan de aarde. De waterurn is uitermate geschikt voor plaatsing in een particuliere tuin of op het terrein van een crematorium of begraafplaats. De waterurn is een mooie bronzen bol die verkrijgbaar is in meerdere kleuren patina: zwart, bruin, brons en groen.

As druppel van kristalglas

Wanneer u het as van een dierbare dicht bij u wilt houden, maar niet in de vorm van een urn, dan is dit een prachtige oplossing. De as druppel is een origineel, mooi sieraad dat in vrijwel ieder interieur past, zonder dat het overduidelijke is dat het een gedenkteken is.

Het as van uw dierbare in kristalglas

De kristaldruppels zijn allemaal uniek, ieder heeft zijn eigen kleurstellingen en schitteren in het licht. In de druppel zit een luchtbel waarin het as van uw dierbare bewaard kan worden.

Afmetingen en eigenschappen van de as druppel

Het ornament is 12 cm hoog en heeft een doorsnede van 7 cm. iedere as druppel is uniek maar u kunt wel een keuze maken in de kleurschakeringen.

Bus Natuursteen B.V. | Kristallen asdruppels