Als een van de weinige steenhouwers in Nederland hebben we in ons pand in Amersfoort een eigen productiehal. Hier worden onze producten zelf vervaardigd. Dit heeft als voordeel dat wij heel flexibel kunnen werken, al onze producten op maat gemaakt worden en u zelfs het productieproces kunt volgen.

Meer dan honderd jaar geleden is de basis gelegd van Bus Natuursteen aan de Bisschopsweg in Amersfoort. Toentertijd kwam het neer op handwerk en mankracht. Tegenwoordig op industrieterrein De Isselt maken we – naast het handwerk en mankracht – ook gebruik van moderne steenbewerkingsmachines.

De expertise van het authentieke steenhouwen is van vader op zoon doorgegeven. Alexander Bus is trots dat hij dit werk nog steeds kan toepassen. Dit gebeurt bij verschillende producten zoals grafmonumenten en de belettering daarvan, maar ook het aanbrengen van logo’s en bedrijfsnamen in steen. Op de foto ziet u als voorbeeld de Belgisch hardstenen plaat met het logo van tennisvereniging ’t Laakhuisje die inmiddels voor de hoofdingang in de vloer is gelegd.

Bus Natuursteen B.V. | Authentiek handwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij ons is het steenhouwen van vader op zoon doorgegeven. Wat veel mensen niet weten is dat er nog steeds een opleiding tot natuursteenbewerker is waar ook het authentieke handwerk (het hakken, jobben, frijnen) aan bod komt. Op dit moment hebben wij een leerling natuursteenbewerker bij ons in dienst die deze opleiding met veel plezier volgt.

Bus Natuursteen B.V. | Authentiek handwerk Bus Natuursteen B.V. | Authentiek handwerk

Natuurlijk kunnen we inmiddels niet meer zonder machinale ondersteuning. In de werkplaats staan diverse machines, zoals de (half)automatische zaag, diverse schuurmachines en de zandstraalmachine. Onlangs hebben we onze Thibaut geheel gereviseerd. Met de Thibaut kunnen we frezen, schuren, polijsten, profileren en boren. Verder hebben we recentelijk een tafelzaagmachine aangeschaft waarmee we tevens keramische tegels mee kunnen zagen.

Bus Natuursteen B.V. | Thibaut

Thibaut

Bus Natuursteen B.V. | Tafelzaagmachine

Tafelzaagmachine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u eens een kijkje komen nemen in onze productiehal? U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.