Wij zijn dankbaar dat we voor de Nationale Veteranenbegraafplaats te Loenen de grafstenen, voorzien van de tekst en het embleem, mogen leveren. Een langgekoesterde wens van vele veteranen is vorig jaar in vervulling gegaan met de opening van deze Nationale Veteranenbegraafplaats.

Bij de Veteranenbegraafplaats is met nadruk gekozen voor uniformiteit. Dat houdt in dat alle graven worden voorzien van een uniforme staande grafsteen en grafbedekking. Het materiaal van de grafsteen is Bianco del Mare en de tekst en het embleem worden met onze freesmachine erin gegraveerd. Op de steen wordt de naam, de geboorte- en overlijdensdatum, de rang/divisie en het bijbehorend embleem van de veteraan geplaatst. Wanneer de partner bijgezet wordt, dan wordt de steen ook voorzien van zijn/haar naam en data.

We zijn tot deze mooie en gedenkwaardige grafstenen gekomen in nauw en prettig overleg met de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen, de Oorlogsgravenstichting en het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta.

Dit soort opdrachten maakt ons werk mooi en dankbaar.