Omdat het al zo moeilijk is voor jonge VMBO-leerlingen om te beslissen wat je later wilt worden, doet Bus Natuursteen mee met het initiatief van het Beroepenfeest VMBO on Stage.

Vorige week was in de oude Prodentfabriek in de Nieuwe Stad Amersfoort on Stage, waarbij zo’n zevenhonderd VMBO-leerlingen kennis konden maken allerlei beroepen. Ook wij waren daar aanwezig om deze pubers te vertellen over het beroep van steenhouwer.

Gisteren hadden we de DoeDag van dit Beroepenfeest. Leerlingen die we tijdens Amersfoort on Stage hebben ontmoet, liepen bij ons een dag mee. Op deze manier beleven de leerlingen echt hoe het er in een bedrijf als dat van ons aan toegaat. Heel anders dan een schooldag…

De jongens kregen natuurlijk goed uitleg over onder andere het zagen en schuren van natuursteen. Daarna mochten ze ook zelf aan de slag en hebben ze van hun eigen foto een mooie laserprint op steen gemaakt.

Het was voor de leerlingen en ook voor ons een geslaagde dag. En wie weet… misschien zit er wel een toekomstige steenhouwer bij…