WAT KOST EEN GRAFSTEEN ONGEVEER?

Een veel gestelde vraag en logisch ook. Het is voor de meeste van ons geen onderwerp waar we ons dagelijks mee bezighouden. Voor de vragen over de kosten van grafstenen hebben we helaas geen pasklare antwoorden. De prijs van een grafsteen hangt van veel factoren af.

Wij hechten waarde aan persoonlijk contact en begeleiding daarom nodigen wij u graag uit om vrijblijvend bij ons te langs komen en uw wensen te bespreken. In tegenstelling tot de vele internet bedrijven vinden wij het ook in deze tijd nog steeds belangrijk om ons ambacht te tonen.

Wilt u precies weten wat de grafsteen kost waar u aan denkt? Neem contact met ons op.

| Wat kost een grafsteen? | Bus Natuursteen Amersfoort | Putten

Een aantal prijsbepalende factoren  voor een grafsteen zijn bijvoorbeeld:

  • Materiaal keuze van de grafsteen
  • Afmetingen van het graf. Een graf van 80 x 180 cm heeft namelijk een andere prijs dan een graf van 100 x 200 cm. Let op: grafmaten verschillen per begraafplaats, dus dat bepaalt ook de prijs
  • Afwerking van de grafsteen
  • Belettering van de steen
  • Eventuele accessoires bij de steen

Uw wensen betreffende de grafsteen

Eigenlijk kunnen wij u pas echt een eerlijk antwoord op deze vraag geven wanneer wij al uw wensen betreffende de grafsteen besproken hebben. Wij kunnen slechts een indicatie geven van de prijs van een grafsteen door deze in drie categorieën te verdelen. Een lage prijscategorie, een gemiddelde en de hoogste prijscategorie.

Gezandstraalde letters zijn inclusief

Nogmaals, dit zijn indicatieprijzen, gemiddeld en inclusief inwendige belettering. Let erop dat niet alle materialen geschikt zijn om er inwendige letters in te maken (zandstralen). De prijs voor inwendige letters is alleen inclusief bij nieuwe monumenten, dus niet wanneer een tekst op een bestaand monument bij geplaatst dient te worden.

Grafstenen plaatsen

Het plaatsten van de grafsteen is bij de prijs inbegrepen binnen een straal van 50 km om Amersfoort. Buiten de straal van 50 km is de prijs op aanvraag.

Kosten van vergunning

De vergunningkosten kunnen per gemeente of zelfs per begraafplaats enorm verschillen. Denkt u hieraan!

Grafsteen lagere prijsklasse

De gemiddelde prijs van grafstenen in de lagere prijsklasse is circa 550 euro. Een voorbeeld van een grafsteen in deze prijsklasse is bijvoorbeeld een liggend grafmonument als een zwerfkei.

Grafsteen gemiddelde prijsklasse

De gemiddelde prijs in deze categorie is circa 1200 euro. In de gemiddelde prijscategorie verkopen wij de meeste grafstenen. Een voorbeeld van een grafsteen in deze prijsklasse is bijvoorbeeld een staande steen met een liggende rand.

Grafsteen hogere prijsklasse

In de hoogste prijscategorie vindt u grafstenen waarvan de prijzen variëren van 2000 euro tot onbeperkt. Dit zijn bijvoorbeeld zerken, monumenten met RVS of kunstwerken.