Tijdens ons weekje kamperen in Zuid-Limburg hebben we natuurlijk direct de kans gegrepen om de Kunradersteengroeve te bezoeken. Dit is de enige steengroeve in Nederland. Deze groeve bevindt zich in Voerendaal en is sinds 1902 actief. Kunradersteen kan omschreven worden als een kalksedimentgesteente. Kalksteen ontstaat doordat skeletten van zeedieren naar de bodem zakken en zich ophopen. Onder invloed van tijd, druk en temperatuur zijn deze sedimenten verhard tot gesteente.

Na onze telefonische afspraak werden we zeer hartelijk ontvangen door vader en zoon Vervuurt (de huidige eigenaar van de Kunradersteengroeve). We werden door hen rondgeleid in deze bijzondere en interessante groeve en werkplaats. Daarnaast hebben we uitleg gekregen over het delven en het toepassen van de Kunradersteen. De toepassingen van deze steensoort zijn eindeloos. De Kunradersteen kan op vele manieren gebruikt worden, zowel binnen als buiten, in en om het huis (of bedrijf), als split, maar ook als grafmonument of als onderdeel van een kunstwerk.

Wilt u meer informatie over deze prachtige Nederlandse steensoort, ziet u voor uzelf interieur- of exterieurmogelijkheden of bent u op zoek naar een uniek grafmonument, neem dan contact met ons op.

Een aantal toepassingsmogelijkheden:

Bekijk voor meer inspiratie de website van Kunradersteengroeve.